Share
Voorvertoning
Nieuwsbrief AgroZorgwijzer, editie 4
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief 4, Mei 2020
Dit is de vierde emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
Interview GD: Werken met oog voor persoonlijke problematiek
Werken aan de weerbaarheid van medewerkers. Dat was voor GD de reden om in 2018 een aanpak te ontwikkelen om alle buitendienstmedewerkers beter te ondersteunen in hun werk. "Twee jaar geleden merkten we dat de mensen uit de buitendienst zwaardere gesprekken kregen op de boerenbedrijven”, licht hoofd buitendienst Anita ten Wolthuis toe. Je leest het hele interview op de site.

Film van Zorg Om Boer en Tuinder
Ook nu de samenleving gericht is op afstand houden, zijn de vrijwilligers van Zorg Om Boer en Tuinder er voor boeren en tuinders. De organisatie maakte een film om te informeren over wat de vrijwilligers kunnen doen. Sinds kort kunnen de vrijwilligers naast telefonisch gesprekken ook weer langskomen. Ze werken hierbij volgens de toegestane regels. Je vindt de film op de site van Zorg Om Boer en Tuinder.

Wil je iemand een hart onder de riem steken? Stuur een kaartje!
Op verschillende manier geven we meer aandacht aan het belang van naar elkaar omzien, zeker wanneer je denkt dat iemand het mentaal niet makkelijk heeft. Aandacht geven door bijvoorbeeld een kaartje te sturen.
Wil jij iemand een hart onder de riem steken? Stuur dan een mailtje naar info@agrozorgwijzer.nl en ontvang een setje van onze kaarten. Voor deze actie geldt: op is op.
Blog Liza Simons: achter elke boer staat een sterke boerin
Liza Simons is agrarisch coach.Ze schreef een blog over de agrarische vrouw. "Achter elke man staat een sterke vrouw. En dat is in de agrarische sector niet anders: achter elke boer staat een sterke boerin. Maar hoe ziet de agrarische vrouw haar rol in het boerenbedrijf? Naast boerin en echtgenote, is ze vaak ook nog moeder met een eigen baan. Daar komt bij dat de vrouw bij een familieconflict vaak de bemiddelende rol op zich neemt. Een behoorlijk takenpakket dat niet altijd even gemakkelijk te vervullen is". Je leest haar blog op onze site.
Platform om te delen
AgroZorgwijzer deelt ook graag nieuws of activiteiten van andere organisaties die zich bezighouden met de psychosociale kant van het boerenleven. Heb jij een interessant nieuwtje, blog of activiteit? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl

Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign