Share
Voorvertoning
Nieuwsbrief AgroZorgwijzer, editie 5
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Nieuwsbrief 5, juni 2020
Dit is de vijfde emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
Waarom ZuivelNL in AgroZorgwijzer investeert
Jurgen Jansen, bij ZuivelNL verantwoordelijk voor het dossier arbeid, vertelt waarom ZuivelNL investeert in AgroZorgwijzer. “De Nederlandse melkveehouderij vormt de basis van de zuivelketen en levert iedere dag een topprestatie met de productie van kwalitatief hoogwaardige melk, waarop de rest van de keten moet kunnen bouwen. Toenemende regeldruk en complexiteit van het speelveld rond de melkveehouderij vraagt echter veel van hedendaagse ondernemers. De extra druk die dit geeft kan soms te veel zijn."
Lees het hele interview op onze site.
Nieuw op de website: alles voor het onderwijs
Niet alleen ondernemers in de land- en tuinbouw kunnen te maken krijgen met psychische nood, ook studenten. Ruim een derde van de Nederlandse jongeren heeft slaapproblemen of last van stress. Speciaal voor studenten en docenten heeft AgroZorgwijzer alle informatie gebundeld op de website in de nieuwe rubriek 'Voor het onderwijs'. Je vindt er een overzicht van signalen, een animatie met handleiding voor docenten, tips om het gesprek aan te gaan en nog veel meer. Bekijk de nieuwe rubriek op onze site.

De eerste setjes zijn verzonden. Stuur jij ook een kaartje?
De eerste setjes met kaarten zijn verstuurd na de oproep in onze vorige nieuwsbrief. Juist in deze periode is het van belang om naar elkaar om te zien. Aandacht geven door bijvoorbeeld een kaartje te sturen.
Wil jij iemand een hart onder de riem steken? Stuur dan een mailtje naar info@agrozorgwijzer.nl en ontvang een setje van onze kaarten. Voor deze actie geldt: op is op.
Heb jij nieuws, een blog of een evenement? Deel het!
AgroZorgwijzer deelt ook graag nieuws of activiteiten van andere organisaties die zich bezighouden met de psychosociale kant van het boerenleven. Heb jij een interessant nieuwtje, wil je een blog schrijven of organiseer je een activiteit? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl en wij delen dit graag op onze site, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign