Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 6, juli 2020
Dit is de zesde emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
GGD IJsselland onderzocht psychische nood onder boeren
Boeren ervaren regelmatig stress en de psychische nood is soms hoog, maar boeren zoeken zelf niet gauw professionele psychosociale hulp. Omdat ze hun eigen hulpbehoeften onderschatten, maar ook omdat ze onvoldoende vertrouwen hebben in de reguliere hulpverlening. Dit blijkt uit onderzoek van GGD IJsselland in samenwerking met Amsterdam UMC. De geïnterviewde boeren geven aan dat er een kloof bestaat tussen de boer en de bestaande hulpverlening. Lees het hele bericht en de link naar de factsheet op onze site.
Webinar over Mentaal Fit & Gezond Boerenverstand
Hoe blijf je als boer mentaal gezond? Deze vraag werd dinsdag 7 juli behandeld in het webinar Mentaal Fit & Gezond Boerenverstand van LTO Noord. Voorzitter Dirk Bruins van LTO Noord, voorzitter Willemien Koning van de commissie Vrouw en Bedrijf en agrarisch coach Paulien Hogenkamp gingen tijdens het webinar in gesprek over de mens achter de ondernemer. Meer info en de link om het webinar terug te kijken vind je op onze site.
Training: Hoe ga je om met lastige situaties bij de agrariër?
Agrivaknet organiseert samen met het platform AgriCoaches een bijeenkomst voor bedrijfsadviseurs met als thema: Hoe ga je om met lastige situaties bij de agrarische ondernemer? Welke rol heb je als erfbetreder in moeilijke situaties? Waar ligt jouw grens als bedrijfsadviseur? Je krijgt in de bijeenkomst handvatten om in gesprek te gaan met de ondernemer in lastige situaties. Lees het hele bericht in de link naar de aanmeldmogelijkheid op onze site.
Heb jij nieuws, een blog of een evenement? Deel het!
AgroZorgwijzer deelt ook graag nieuws of activiteiten van andere organisaties die zich bezighouden met de psychosociale kant van het boerenleven. Heb jij een interessant nieuwtje, wil je een blog schrijven of organiseer je een activiteit? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl en wij delen dit graag op onze site, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign