Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 7, augustus 2020
Dit is de zevende emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
AgroZorgwijzer en Trimbos-instituut lanceren Mentale Fitheidstest
AgroZorgwijzer en het Trimbos-instituut introduceren samen de Mentale Fitheidstest. Hiermee kan een boer of tuinder eenvoudig zijn of haar mentale fitheid testen. Wanneer je mentaal fit bent, functioneer je beter, heb je minder last van stress, is de kans op ongelukken kleiner en kun je problemen beter de baas. Lees het hele bericht en doe de test op onze site.  
Blog Miranda Nolten: summerbody
Miranda Nolten is bestuurder, boerin, columnist, moeder en eigenaresse van een communicatiebedrijf. Ze schrijft een blog over hoe het streven naar een summerbody heel goed samen gaat met het nastreven van een mentaal fitte geest. Je leest haar hele column op onze site.
Save the date: symposium Vertrouwensloket landbouwhuisdieren
Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren viert met een symposium haar 20-jarig bestaan. Een jubileum dat het Vertrouwensloket aangrijpt om te kijken naar hoe het staat met het welzijn van landbouwhuisdieren en veehouders in Nederland. Reserveer alvast de datum in uw agenda voor dit evenement: 5 november, aanvang 13.30 uur. Meer info via de site van het vertrouwensloket
Training: Hoe ga je om met lastige situaties bij de agrariër?
Nog even een reminder. Op 8 september organiseert Agrivaknet, samen met het platform AgriCoaches, een bijeenkomst voor bedrijfsadviseurs met als thema: Hoe ga je om met lastige situaties bij de agrarische ondernemer? Welke rol heb je als erfbetreder in moeilijke situaties? Je krijgt in de bijeenkomst handvatten om in gesprek te gaan met de ondernemer in lastige situaties. Lees het hele bericht en de link naar de aanmeldmogelijkheid op onze site.
Heb jij nieuws, een blog of een evenement? Deel het!
AgroZorgwijzer deelt ook graag nieuws of activiteiten van andere organisaties die zich bezighouden met de psychosociale kant van het boerenleven. Heb jij een interessant nieuwtje, wil je een blog schrijven of organiseer je een activiteit? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl en wij delen dit graag op onze site, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign