Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 8, september 2020
Dit is de achtste emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
De trainingen suïcidepreventie voor gatekeepers zijn weer gepland
Om de signalen te herkennen van iemand met suïcidale gedachten én om zelfmoord bespreekbaar te maken, biedt 113 Zelfmoordpreventie een suïcidepreventietraining aan speciaal ontwikkeld voor de agrarische sector.
In 2018 en 2019 volgden ruim 100 erfbetreders deze training. Dit najaar zijn vier trainingen verdeeld over het land gepland. Meer info lees je in de folder op onze site, daar vind je ook het aanmeldformulier.
“Blij met het initiatief tot een zelftest mentale fitheid”
Jaap Kok (62) is kalverhouder, hij heeft 1280 witvleeskalveren op contractbasis. Hij is bestuurder bij LTO Gelderse Vallei en bij Zorg om Boer & Tuinder. Dit voorjaar was hij een van de boeren die de zelftest Mentale Fitheid uitprobeerden.Hij is blij met het initiatief voor de test en vertelt welke tips uit de test hij goed kon gebruiken. Je leest het hele interview op onze site.
Blog Lianne Veenstra: Zijn ze er nog? Enthousiaste boeren?
Lianne Veenstra is agrocoach en -trainer en begeleidt ondernemers en familiebedrijven. Ze schreef een blog over enthousiaste jonge boeren en hoe dat soms botst met diegene die het bedrijf overdraagt. "Beide houdingen zijn waardevol. Zonder nieuw elan en lef geen vernieuwing. En zonder waarschuwing stappen we in eerder gemaakte valkuilen." Je leest haar hele blog op onze site.
Heb jij nieuws, een blog of een evenement? Deel het!
AgroZorgwijzer deelt ook graag nieuws of activiteiten van andere organisaties die zich bezighouden met de psychosociale kant van het boerenleven. Heb jij een interessant nieuwtje, wil je een blog schrijven of organiseer je een activiteit? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl en wij delen dit graag op onze site, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign