Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 9, oktober 2020
Dit is de negende emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
Nieuw: een overzichtskaart van trainers en coaches
Handig! Er zijn meerdere trainers die trainingen verzorgen voor groepen en individuen die beter willen omgaan met vragen rondom mentale problemen bij agrariërs. Via de nieuwe trainerskaart vind je deze trainers overzichtelijk op een rijtje. Je ziet wie welke trainingen verzorgt en waar de betreffende trainer gevestigd is. Ben je trainer en wil je een training toevoegen, of onderzoeken hoe je een training van onze menukaart zelf kunt aanbieden? Neem dan contact met ons op.
Lees het hele bericht met de link naar de kaart op onze website.
Onderzoek naar mentale fitheid onder agrarische studenten
Sinds begin september loopt Anky Scholten, vierdejaars student van de opleiding Agrarisch Ondernemerschap Dier- en Veehouderij aan Aeres Hogeschool Dronten, stage bij AgroZorgwijzer.

Ze doet onderzoek naar de mentale fitheid onder studenten aan agrarische MBO- en HBO-opleidingen. Lees meer over haar onderzoek en de link naar haar enquête op onze website.
Wachtlijst voor suïcidepreventietrainingen
De trainingen suïcidepreventie voor erfbetreders, die AgroZorgwijzer samen met 113 Zelfmoordpreventie verzorgt, zijn volgeboekt. De trainingen in Hooghalen en Amsterdam zijn geannuleerd, die locaties bleken minder interessant voor de deelnemers. Die in Den Bosch en Zwolle hebben juist een overschrijving. Wil jij als erfbetreder toch graag deze cursus volgen? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl dan zetten we je op de wachtlijst. Mail ook als je de training graag met collega's incompany wilt volgen.


Animatie als handvat om gesprek met leerlingen aan te gaan
Nicole Eertink is docent veehouderij aan het Zone College in Hardenberg. Ze heeft in haar les de animatie gebruikt die AgroZorgwijzer ontwikkelde om het onderwijs te helpen gesprekken over psychische nood in de agrarische sector op gang te helpen. “Het is niet achter elke voordeur rozengeur en maneschijn. Het is fijn dat we nu met de animatie een handvat hebben om het gesprek weer aan te gaan." Lees het hele interview op onze website.
Blog Riëtte Petter: Als erfbetreder maak je je zorgen. Wat nu?
Trainer en coach Riëtte Petter schrijft een blog over en voor erfbetreders. "Herken je dit? Je bent afdelingsbestuurder en je gaat bij een boer op bezoek om een heuglijk feit te vieren. Maar dan merk je dat er een bedrukte stemming is, het is helemaal geen feest. Verdraaid, een collega-bestuurder vertelde laatst ook zoiets." Lees haar hele blog op onze site.
Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign