Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 10, november 2020
Dit is de tiende emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
Boerenbusiness TV interviewt AgroZorgwijzer
AgroZorgwijzers projectleider Christel van Raaij werd deze week geïnterviewd door Boerenbusiness TV over de mentale gezondheid in de agrarische sector.

Trainingen suïcidepreventie in volle gang
De trainingen suïcidepreventie voor erfbetreders, die AgroZorgwijzer samen met 113 Zelfmoordpreventie verzorgt, zijn in volle gang. Op 22 oktober was de eerste volgeboekte training in Den Bosch. De volgende training is ook al helemaal volgepland. Heb je interesse? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl dan zetten we je op de wachtlijst. Lees het hele bericht op de website van AgroZorgwijzer.
GGD-er Ter Maat: “Hoe zorgen we dat de agrariër ons weet te vinden?”
Gerhard ter Maat is wijk-GGD-er bij de gemeente Tubbergen. "Mijn doel is dat mensen zorg krijgen die ze nodig hebben. Tubbergen is een plattelandsgemeente, toch valt het mij op dat ik geen meldingen krijg over boeren die het lastig hebben. Als de boeren niet bij mij/hulpverlening in beeld komen, hoe kom ik dan bij hen in beeld?” Lees het hele interview op de site van AgroZorgwijzer.
Erfbetreder Riedstra: “We mogen als sector veel opener zijn”
Dirk Riedstra heeft met zijn broer een melkveebedrijf in het Drentse Veenhuizen. Hij is districtsraadslid van CRV en bezoekt in die rol regelmatig andere melkveehouders. Het district van Dirk is een van de twee districten die recent de basistraining signaleren en verwijzen voor erfbetreders via AgroZorgwijzer volgde. Lees het hele interview met Dirk op de website van AgroZorgwijzer.
Blog Paulien Hogenkamp: "De 'oude' bezorgde je de burn-out"
Trainer en coach Paulien Hogenkamp schreef een blog over de coaching van boeren met een burn out of dreigende burn out. Zij willen graag weer 'de oude' worden. Lees haar hele blog op de site van AgroZorgwijzer.
AgroZorgwijzer deelt ook graag nieuws of activiteiten van andere organisaties die zich bezighouden met de psychosociale kant van het boerenleven. Heb jij een interessant nieuwtje, wil je een blog schrijven of organiseer je een activiteit? Mail dan naar info@agrozorgwijzer.nl en wij delen dit graag op onze site, social media-kanalen en nieuwsbrief.

Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign