Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 12, december 2020
Dit is de twaalfde emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze tweewekelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
"Goed om nu al een zaadje te planten bij studenten"
De studenten van het Aeres college in Barneveld volgden recent een workshop Jong en Gezond. De workshop is georganiseerd in het kader van de week van het burgerschap en werd gegeven door agrarisch coach Maryse Versteeg. Docent Stacey Clercx: “Het blijft natuurlijk moeilijk om over dit soort thema’s te praten met bijvoorbeeld een stagebieder, want je hebt er ook wat levenservaring voor nodig. Maar het is goed om nu al een zaadje te planten bij onze studenten.” Je leest het hele interview met Stacey op de site van AgroZorgwijzer.
Australische initiatiefneemster: "Mental problems? I just call it shit"
Projectleider Christel van Raaij sprak voor AgroZorgwijzer met de Australische Mary O’Brien van het intiatief ‘Are you bogged mate’ en schreef er een blog over. "Voor AgroZorgwijzer spreek ik in verschillende landen enorm betrokken mensen over dit onderwerp. Mooie verhalen, met praktische tips en gedachten, die de moeite waard zijn om te delen." Lees hier het blog van Christel.
Blog Nicole van de Pas: "Een goed gesprek"
Nicole van de Pas werkt bij het Informatiecentrum van LTO Noord en beantwoordt dagelijks vragen van leden op het terrein van belangenbehartiging, beleid, projecten en dienstverlening. Het informatiecentrum biedt daarnaast een luisterend oor en verwijst desgewenst door naar specialisten. Ze schreef een blog over het voeren van een goed gesprek. Je leest het op de website van AgroZorgwijzer.
Provincie Utrecht biedt gesubsidieerde plattelandscoach
De provincie Utrecht vindt het essentieel om agrarische ondernemers juist nu op onafhankelijke wijze bij te staan en te faciliteren. Iedere agrarische ondernemer en erfeigenaar in de provincie Utrecht krijgt daarom de gelegenheid om zich gesubsidieerd te laten coachen en begeleiden door een onafhankelijke plattelandscoach. De coaching en begeleiding kan gaan over bedrijfsmatige en persoonlijke vraagstukken. Lees meer hierover op de site van LaMi.
Wie steek jij een hart onder de riem?
Op verschillende manier geven we meer aandacht aan het belang van naar elkaar omzien, zeker wanneer je denkt dat iemand het mentaal niet makkelijk heeft. Aandacht geven door bijvoorbeeld een kaartje te sturen. Wil jij iemand een hart onder de riem steken? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens naar info@agrozorgwijzer.nl en ontvang een setje van onze kaarten. Voor deze actie geldt: op is op.
Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign