Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 13, januari 2021
Dit is de dertiende emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze maandelijks naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
Onderzoek naar mentale gezondheid agrarische studenten afgerond
Afgelopen half jaar deed stagiaire Anky Scholten onderzoek naar de mentale fitheid van agrarische studenten. Met een enquête peilde ze de mentale fitheid en ze deed interviews bij 8 agrarische scholen, NAJK, LTO Noord en AgroZorgwijzer. Uit de enquête blijkt dat het over het algemeen goed gaat met de mentale fitheid van een agrarisch student. Wel zijn er aandachtspunten, zoals minder piekeren en de negatieve berichten uit de media niet persoonlijk aantrekken. Meer over haar onderzoek, een link naar de factsheet en de hele onderzoeksverslag vind je op deze pagina.
Duitse verzekeraar zet fors in op mentale zorg agrariërs
Projectleider Christel van Raaij interviewt voor AgroZorgwijzer regelmatig mensen in het buitenland die actief zijn op het vlak van mentale zorg in de agrarische sector. Dit brengt haar deze keer bij Dr. Erich Koch van de Sozialversicherung für Landwirtschaft, Forsten und Gartenbau. Deze sociale verzekeringsbank voor land-, bos en tuinbouw, richt zich op gezondheid, pensioenen en langdurige zorg. Hierbij is nadrukkelijk aandacht voor preventie door onder meer het promoten van een gezonde leefstijl. Lees hier Christels blog.
Terugkijktip: Webinar 'Blijf mentaal gezond op boerengrond'
GGZ Noord-Holland-Noord hield op donderdag 21 januari het webinar ‘Blijf mentaal gezond op boerengrond’. Marijke Vellekoop (preventiemedewerker GGZ Noord-Holland-Noord) ging in gesprek met een agrarisch coach en een professioneel hulpverlener over mentale gezondheid en het zorgnetwerk in de regio Noord-Holland Noord. Ook de AgroZorgnetwerkkaart en de website van AgroZorgwijzer kwamen aan bod. Meer informatie en de terugkijklink staan op de site van LTO Noord.
Hoe blijf jij mentaal fit? Deel je verhaal!
Hoe blijf jij mentaal fit? Bekijk onze oproep op ons youtubekanaal.
Wie steek jij een hart onder de riem?
Op verschillende manier geven we meer aandacht aan het belang van naar elkaar omzien, zeker wanneer je denkt dat iemand het mentaal niet makkelijk heeft. Aandacht geven door bijvoorbeeld een kaartje te sturen. Wil jij iemand een hart onder de riem steken? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens naar info@agrozorgwijzer.nl en ontvang een setje van onze kaarten. Voor deze actie geldt: op is op.
Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign