Share
Voorvertoning

Nieuwsbrief 14, maart 2021
Dit is de veertiende emailnieuwsbrief van AgroZorgwijzer. We sturen deze regelmatig naar iedereen die betrokken is (geweest) bij AgroZorgwijzer. Wees vrij om deze door te sturen naar potentieel belangstellenden. Afmelden kan via de link onderaan, aanmelden kan via dit formulier.
Nieuwe Oogst besteedt aandacht aan mentale fitheid studenten
Afgelopen half jaar deed stagiaire Anky Scholten onderzoek naar de mentale fitheid van agrarische studenten. In onze vorige nieuwsbrief las je over haar onderzoek. Het weekblad Nieuwe Oogst interviewde Anky recent over haar bevindingen. Het hele artikel is terug te lezen via onze website.
Franse organisatie werkt met 'schildwachten' tegen suïcide
Projectleider Christel van Raaij interviewt voor AgroZorgwijzer regelmatig mensen in het buitenland die actief zijn op het vlak van mentale zorg in de agrarische sector. Dit brengt haar deze keer bij het Franse veehouderij-instituut voor herkauwers. Daar wordt gewerkt aan het project Reseau Agri-Sentinelles, oftewel het netwerk van Agri-Schildwachten. Gemiddeld sterven er dagelijks in Frankrijk een of twee agrariërs door zelfdoding. Het project werkt aan het equiperen van erfbetreders om als een “schildwacht” tijdig problemen te signaleren en bespreekbaar te maken. Lees het hele blog van Christel op haar LinkedIn-pagina.
Terugluistertip: Podcast 'Praten Over Depressie met Boeren'.
Dramaturg, schrijver en podcastmaker Maarten Bos maakt de podcasts Praten Over Depressie. Zijn meest recente ging over Praten Over Depressie met Boeren. Hij sprak hierin met agrarisch coach Rob Huinink en agrarisch sociaalpsycholoog Henk Korterink. De podcast is terug te luisteren op spotify via deze link.


Wie steek jij een hart onder de riem?
Op verschillende manier geven we meer aandacht aan het belang van naar elkaar omzien, zeker wanneer je denkt dat iemand het mentaal niet makkelijk heeft. Aandacht geven door bijvoorbeeld een kaartje te sturen. Wil jij iemand een hart onder de riem steken? Stuur dan een mailtje met je adresgegevens naar info@agrozorgwijzer.nl en ontvang een setje van onze kaarten. Voor deze actie geldt: op is op.
Dankzij allerlei betrokken mensen en organisaties wordt de weg tussen de reguliere (psychosociale) hulpverlening en de agrarische sector wordt steeds beter benut. Zo krijgen agrariërs en hun gezinnen eenvoudiger toegang tot passende zorg. In dit netwerk van mensen, organisaties en activiteiten werkt AgroZorgwijzer als verbinder, initiator en ontwikkelaar van nieuwe ideeën en producten. Dit om het bestaande netwerk verder te versterken bij hun inzet om agrarisch ondernemers, wanneer zij daar behoefte aan hebben, ondersteuning te bieden. Zo helpt AgroZorgwijzer erfbetreders en collega-boeren bij het herkennen van signalen en om het gesprek aan te gaan.


Email Marketing door ActiveCampaign